مقاله منابع آبهای زیرزمینی در جهان…

منابع آب های زیرزمینی در جهان

مقدمه:

همزمان با افزایش جمعیت در جهان، نیاز به آب سالم و قابل شرب نیز افزایش می یابد. از سوی دیگر منابع آبهای زیرزمینی به دلیل آلودگیها و تغییرات آب و هوایی در حال کاهش است، در نتیجه نگاه ها به سوی منابع آب های زیرزمینی که منابع حیاتی آب در مناطق خشک ونیمه خشک محسوب می شوند سوق یافته است.

درسال ۱۹۶۰ یونسکو برنامه بین المللی آبشناسی۱ (IHP) را اجرا کرد و سازمان جهانی هواشناسی۲ (WMO) برنامه جهانی آبشناسی۳ (OHP) را عملیاتی نمود. هدف این برنامه شبیه سازی، نمایش و اندازه گیری آبهای سطحی و نزولات جوی است. شناخت و اندازه گیری آبهای زیرزمینی مشکل است و مقایسه آنها با آبهای سطحی به دلیل کمبود شناخت و نقشه های موجود سخت است. نتیجه سرمایه گذاری در این راه، بررسی آبهای زیرزمینی و مدیریت منابع باقیمانده است.

در طول دهه آخر قرن بیستم، افزایش آبهای زیرزمین باعث کاهش اهمیت بحران آب در مقیاس محلی، منطقه ای و حتی جهانی شد. استفاده از آب جهت آبیاری مزارع، منابع آب را تحت تنش قرار داد. در هر حال مدیریت منابع آب زیرزمینی به شناخت موقعیت منابع، نقشه، مدل، حجم و میانگین جایگزینی سالیانه و کیفیت شیمیایی آبهای زیرزمین نیازمند است. در مجموع، منابع آبهای خشکی کمتر می شود.

تلاش گسترده جهانی که جهت مدیریت منابع آب زیرزمین توسط تعدادی از آژانس ها صورت می پذیرد به برنامه جهانی تشخیص و نقشه برداری آبشناسی (۴WHYMAP) موسوم است.

خرید

مطالب مرتبط

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد