ضرورت نانوتکنولوژی بر فناوری مخابرات الکترواپتیک

مقاله ضرورت نانوتکنولوژی بر فناوری مخابرات الکترواپتیک

  • عنوان کامل: ضرورت و روش تدوین استراتژی نانوتکنولوژی برای فن آوری مخابرات الکترواپتیک کشور
  • دسته: فنی مهندسی – نانوتکنولوژی
  • فرمت فایل: WORD (قابل ویرایش)
  • تعداد صفحات پروژه: 28

مقدمه

ساده ترین تعریف از نانوتکنولوژی بیان می کند که این فن آوری قدرت سازماندهی، کنترل و ساخت در حد اتمی و مولکولی را فراهم می آورد. با این فن آوری جدید، انقلابی در زندگی بشر به وجود آمده و مواد و امکانات جدیدی در عرصه های مختلف علوم از جمله مخابرات، شیمی، مواد، بیوتکنولوژی و غیره ایجاد می شود. نانوتکنولوژی مبحث جدیدی نیست و از سالها پیش در زندگی بشر وجود داشته است، ولی قرن حاضر زمانی است که بشر توانسته آن را بهتر بشناسد و با رویکردی جدید، بیشتر از گذشته آن را تحت کنترل خود درآورد[3].

تکامل سیستم های شبکه اترنت((Ethernet از Mb/s 100 به Gb/s 1 و سپس Gb/s 10 سبب رشد خیلی سریع شبکه های محلی شده است. همزمان با آن الگوی ترافیکی به بیرون از ناحیه محلی و هسته شبکه منتقل شده است. پیشرفت شگرف تجهیزات الکترواپتیک از لحاظ قیمت و عملکرد باعث می شود تا شبکه های DWDM و سوییچهای الکترواپتیک جایگزین شبکه های عمومی(Public Network Sector) شوند. زیرا این سیستم الکترواپتیک قادر است، سرعت قسمت پشتیبان (Backbone) شبکه IP را تا حد تراهرتز (1012 Hz) با هزینه کمتر، افزایش دهد[3]. لازم به ذکر است، ایجاد سیستم های نوری سرعت بالا، تنها با استفاده از مدولاتورها و سوییچهای الکترواپتیکی یا تمام نوری امکان پذیر است.

فهرست مطالب

چکیده

مقدمه

فناوری نانو (نانو تکنولوژی) چیست

نانوتکنولوژی و کاربردهای آن

پزشکی و بدن انسان

هوا و فضا

امنیت ملّی

کاربرد نانوتکنولوژی در صنعت الکترونیک

تاریخچه فناوری نانو در جهان

اهمیت مطرح شدن طرح

تعیین بودجه های کلان در کشورهای صنعتی برای تحقیقات در زمینه نانوتکنولوژی

تأثیر نانوتکنولوژی بر امنیت جهانی

مدل جامع مدیریت استراتژیک

ارایه مدل تدوین استراتژی نانوتکنولوژی

قدردانی

منابع و مراجع

چکیده

با توجه به افزایش تقاضا برای استفاده از سیستم های مختلف ارتباطی سریع و پر ظرفیت، سیستم مخابرات نوری بهترین انتخاب برای جوابگویی به این تقاضای روز افزون است. این سیستم ها در سرعت های بالا با استفاده از موجبرهای الکترواپتیک در ابعاد نانومتری ساخته می شوند. گرچه کشور ما در زمینه های مختلف علمی ممکن است از کشورهای پیشرفته عقب تر باشد، ولی شواهد حاکی از آن است که در زمینه اپتیک و لیزر فاصله ما با آنها بسیار کم است و با برنامه ریزی دقیق، خیلی سریع می توان با آنها رقابت کرد[1]. از طرفی تا سال 2000 هنوز کشورهای منطقه خاورمیانه سهمی در بازار بین المللی مخابرات نوری نداشتند و این منطقه بکر و خالی از رقیب داخلی باقی مانده است. ضمنا تا سال 2004 سهم این بازار حدود 100 میلیارد دلار برآورد شده، که رقم قابل توجهی است[2]. به عنوان مثال، فروش کریستال های غیرخطی که در مخابرات الکترواپتیک به کار می رود، رشدی سرسام آور دارد به طوری که در سال 2005 فروش 36 برابر فروش سال 2000 خواهد بود و به طور متوسط سالانه بیش از 90% افزایش رشد وجود خواهد داشت[2]. بنابراین تدوین استراتژی واحد، در کل کشور رمز موفقیت در این کار خواهد بود. در این مقاله ابتدا ضرورت تدوین استراتژی نانوتکنولوژی برای مخابرات الکترواپتیک بیان می شود، سپس مدل جامع مدیریت استراتژیک و روش و مراحل تدوین استراتژی ارایه می شوند. در ادامه، نمونه ای از نقاط قوت و ضعف و فرصت ها و تهدیدها در زمینه فن آوری مخابرات الکترواپتیک و استراتژی های مرتبط و متناسب با آنها بیان می شود. در آخر راهکارها و پیشنهاداتی برای پیاده سازی در ایران ارایه خواهد شد.

اطلاعات فایل

  • فرمت: zip
  • حجم: 0.40 مگابایت
  • شماره ثبت: 505

خرید فایل

مقالات مشابه

تحقیق آشنایی با نانو کامپوزیت ها
مقدمه: سال 1959 سالی تاریخی برای علم و تکنولوژی است. در این سال فناوری مهندسی مولکولی (نانوتکنولوژی) اولین بار توسط ریچارد فاینمن، برنده جایزه نوبل فیزیک که ملقب به پدر علم نانوتکنولوژی است مطرح شد. وی بیان کرد فضای زیادی در پایین وجود دارد. همین جمله پایه علم نانوتکنولوژی شد. در حقیقت او این... دسته بندی: مهندسی » مهندسی شیمی تعداد مشاهده: 305 مشاهده فرمت فایل دانلودی: rar فرمت فایل اصلی: doc تعداد صفحات: 113 حجم فایل: 6,234 کیلوبایت مقدمه: سال 1959 سالی تاریخی برای علم و تکنولوژی است. در این سال فناوری مهندسی مولکولی (نانوتکنولوژی) اولین بار توسط ...
مقاله پیش‌بینی پیشرفت نانوتکنولوژی با کمک شاخصهای علم و فناوری
چکیده قرار است نانوتکنولوژی یکی از فناوریهای کلیدی و کارآمد قرن 21 شود. قابلیت اقتصادی آن، حاکی از وجود بازاری بالغ بر چندصد میلیارد یورو برای این فناوری در دهه بعد است. بنابراین نانوتکنولوژی موجب جهت‌دهی فعالیتهای بسیاری از بخشهای صنعتی و تعداد زیادی از شرکتها در جهت آماده‌سازی آنها برای این رقابت دسته بندی: مهندسی » مهندسی برق و الکترونیک تعداد مشاهده: 134 مشاهده فرمت فایل دانلودی: rar فرمت فایل اصلی: doc تعداد صفحات: 45 حجم فایل: 116 کیلوبایت چکیده قرار است نانوتکنولوژی یکی از فناوریهای کلیدی و کارآمد قرن 21 شود. قابلیت اقتصادی آن، حاکی از وجود ...
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد