دسته: برق، الکترونیک، مخابرات
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 5523 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 19 پایان نامه رشته مهندسی الکترونیک با عنوان شمارنده محصولات یک ریل خط تولید
مقدمه
دانستن تعداد و مقدار انواع اجسام از قدیم مرحوم بوده و همه در هر کاری آن را رعایت می کردند چه در کارهای خانگی و چه در کارهای تولیدی. امروزه در کارهای تولیدی توسط شرکت های بزرگ این کار توسط مدارهای الکترونیکی و دستگاههای الکترونیکی انجام می شود. برای مثال شمارش تولید یک شرکت شکلات سازی توسط یک دستگاه الکترونیکی بسیار آسان تر و ارزان تر استن تا توسط انسان که خطای آن هم بیشتر است.
این کار را می توان با طراحی و ساخت مداراتی با ICها و قطعات الکترونیکی انجام داد. انواع مختلف مدارهای شمارنده با استفاده از ICهای TTL از قبیل 7497 , 7490 در دسترس می باشد. اما مدار مورد بررسی در این قسمت سوای دیگر مدارها است. این مدار از ICهای CMOS استفاده کرده است که دارای مزیت های زیادی نسبت به ICهای TTL هستند بعضی از برتریهای آیسی های CMOS نسبت به آیسی های TTL عبارتند از:
1- محدوده وسیع ولتاژ تغذیه. محدوده مجاز ولتاژ تغذیه آیسیهای TTL بین NOV4 تا 25/5 می باشد بنابراین آیسیهای TTL به یک منبع تغذیه ولتاژ کاملاً تثبیت شده نیاز دارند. اما آیسیها با ولتاژهای تغذیه بین 37 تا 15 ولت می توانند بخوبی کار نمایند. بنابراین در ساخت منبع تغذیه آیسیهای CMOS صرفه جویی اقتصادی صورت می گیرد.
2- توان مصرفی بسیار کم توان مصرفی آیسیهای CMOS حدود mw1/0 تا mw2/0 می باشد در حالی که توان مصرفی مدارهای مجتمع TTL حدود mw15 است.
3- مصونیت در برابر نویز. مصونیت در مقابل نویز آیسیهای CMOS بسیار بیشتر از آیسیهای TTL است. نویز در کارخانه ها بیشتر ناشی از کلید زنی بارهای سلفی می باشد که از طریق شبکه برق کارخانه به روی وسایل الکترونیکی موجود اثر نامطلوب دارد.
4- دانسیته بسته بندی بالا. به دلیل این خاصیت تعداد عناصر به کار رفته در یک مدار خاص حداقل می شود و در نتیجه مخارج مدار نیز کاهش می یابد. برای مثال در خانواده CMOS شمارنده BCD افزاینده وجود دارد ولی در خانواده TTL خیر. همچنین ICهای CMOS که در داخل آن یک شمارنده باینری و یک شمارنده BCD وجود دارد در بازار موجود می باشد. ولی در خانواده TTL خیر.
بنابراین باید از دو یا چند آیسی TTL استفاده کرد تا مدار معادل این آیسی CMOS به دست آید. علاوه بر این بیشتر آیسیهای CMOS با آیسیهای TTL (پایه به پایه) سازگار هستند و در نتیجه جایگزین آنها بسیار آسان است.
5- گنجایش خروجی بالا. گنجایش خروجی یک آیسی عبارت است از تعداد آیسی از همان خانواده که می توان به خروجی آن متصل نمود. گنجایش خروجی آیسیهای خانواده CMOS برابر 5 و TTL برابر 10 است.
فهرست
عنوان صفحه
مقدمه 2
1-2- انواع سیستم های کنترل از راه دور 6
1-2-1- کنترل از راه دور به کمک برق شهر 6
1-2-2- کنترل از راه دور توسط امواج آلتراسونیک (امواج مافوق صوت) 7
1-2-3- کنترل از راه دور توسط امواج رادیویی 8
1-2-4- کنترل از راه دور توسط امواج نوری 9
1-2-5- کنترل از راه دور توسط امواج صوتی 10
1-3- بلوک کلی سیستم های کنترل از راه دور رادیویی 10
شکل (1-3) بلوک کلی سیستم های کنترل از راه دور رادیویی 11
عملکرد مدار 12
کاربردها 15
ترانزیستور 7805 (رگولاتور) 16
آیسی HEF 4093B 17
آیسی HEF 4511 18
آیسی HEF 4518 19
قیمت فایل فقط 15,000 تومان
↓-↓
دسته: برق، الکترونیک، مخابرات فرمت فایل: doc حجم فایل: 171 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 47 پایان نامه مقطع کارشناسی رشته الکترونیک با عنوان طراحی و ساخت شمارنده فرکانس تا یک گیگاهرتز ویژگی های دستگاه اندازه گیری اصولا عمل یا حاصل مقایسه یک کمیت مفروض با یک استاندارد از پیش تعیین شده را، اندازه گیری می نامیم. برای این که نتیجه عمل اندازه گیری که با اعداد بیان می شود، معنی...
دسته: برق، الکترونیک، مخابرات فرمت فایل: doc حجم فایل: 349 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 59 مدارات تغذیه رگولاتورهای ولتاژ و مدارات تغذیه تقریباًتمام مدارات الکترونیکی، از مدارات ساده ترانزیستوری و آپ امپ تا سیستم های حساس میکروپرواسسوری و دیجیتالی به یک یا چند ولتاژ dc پایدار نیاز دارند منابع تغذیه رگوله نشده با ترانس – پل – خازن بعلت اینکه ولتاژهای خروجی آنها با جریان بار وولتاژ خط تغییر می...
دسته: برق، الکترونیک، مخابرات فرمت فایل: doc حجم فایل: 5523 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 42 پایان نامه مهندسی الکترونیک طراحی و ساخت مداری جهت کنترل دما مقدمه امروزه مردم جهان در فکر این هستند که چگونه در مصرف انرژی صرفه جویی کند. در نتیجه به فکر ساخت وسایلی کردند که در این زمینه کاربرد داشتند. که یکی از این وسایل دما سنج کنترلی است. که این دستگاه بیشتر در سیستم...
دسته: برق، الکترونیک، مخابرات فرمت فایل: doc حجم فایل: 41 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 18 نوسان ساز های سینوسی نوسان ساز های سینوسی نوسان ساز های سینوسی کاربرد گسترده ای در الکترونیک دارند. این نوسان سازها منبع حامل فرستنده ها را تامین می کنند و بخشی از مبدل فرکانس را در گیرنده های سوپر هتروداین تشکیل می دهند. نوسان ساز ها در پاک کردن و تولید مغناطیسی در ضبط مغناطیسی...